Opettajat

JohannaSergejeff

Olen Johanna Sergejeff ja työskentelen oppimis- ja ohjauskeskus Mikaelissa Mikkelissä. Toimin ohjaavana opettajana ja työhöni kuuluu mm. erilaisten hankkeiden koordinointia, kouluttamista sekä konsultointia. 

Monni-hankkeessa tuen ja seuraan erityisopettajana oppilaiden opintojen suunnittelua ja etenemistä. Toimin myös yhteyshenkilönä oppilaan, kodin, kuntakoulun ja Otavan Opiston välillä.

                                       Tiina Pilbacka-Rönkä 
Olen Tiina Pilbacka-Rönkä ja olen työskennellyt pitkään yläkoulussa erityisluokanopettajana. Nyt toimin ohjaavana opettajana Mikaelissa. Monni-hankkeessa toimin työparina Johannan kanssa.


Saara Kotkaranta

Olen Saara Kotkaranta ja toimin Otavan Opiston nettilukiossa verkko-ohjaajana ja matematiikan opettajana. Tätä ennen olen työskennellyt lähinnä matemaattisten aineiden opettajana perusopetuksessa sekä koulutusyrityksessä. 

Verkko-ohjaajana otan vastaan nettilukioon tulevia opiskelijoita ja ohjaan heitä opintojen kaikissa vaiheissa. Opetustyössä minua kiinnostaa tvt:n opetuskäytön kehittäminen ja oppimisen mahdollistaminen jokaiselle asuinpaikasta ja elämäntilanteesta riippumatta. Monni-hankkeessa toimin matematiikan ryhmäkurssien opettajana.


Tuija Salminen
  
Olen Otavan Opiston “svenska fröken” ja olen ollut kiinnostunut verkon mahdollisuuksista aina siitä alkaen, kun ensimmäistä kertaa törmäsin Uppsalassa sellaiseen ihmeelliseen ilmiöön kuin World Wide Web vuonna 1995. Verkossa opettamisen lisäksi olen myös tuottanut materiaalia aika monelle opiston ruotsin verkkokurssille. Monni-hankkeessa tarjolla on yhdistetty rub5-rub6 -kurssi, jossa minä olen opettajana. Non stop -kursseilla opettajana on Lea Ruhanen, mutta toki minultakin saa kysyä apua ja neuvoja. Vapaa-aikana minut löytää usein ulkoa luonnosta, jossa kesäinen järven ranta ja syksyinen sienimetsä ovat lempipaikkojani. Talvella varmin paikka taitaa olla Facebook :)


Miia Sivén

Olen englannin ja saksan opettaja, ja opettanut verkossa yli kymmenen vuoden ajan. Enimmäkseen olen opettanut lukiossa, mutta olen työskennellyt myös kymppiluokkalaisten sekä nettiperuskoululaisten kanssa. Verkko-opetuksessa minua kiehtoo se, kuinka luoda hyvän ja luottamuksellisen opiskeluilmapiiri, vaikka ei koskaan tapaisi toista kasvotusten. Ehkä tärkeimpänä lähtökohtana verkko-opetukselle koen sen, että se mahdollistaa täysipainoisen ja rikkaan opiskelun ja oppimisen niillekin, joille tavallinen koululuokka ei ole mahdollinen. Etänäkökulma on minullekin läheinen siksi, että teen töitä lähes kokonaan verkon yli itsekin: asustelen Lahden nurkilla ja vierailen varsinaisella työpaikallani Otavan Opistossa vain silloin tällöin.

Tarja Varpanen

Toimin Otavan Opistossa äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana. Opetan enimmäkseen verkossa sekä nettilukiossa että nettiperuskoulussa. Välillä käyn opistolla opettamassa suomea monikulttuurisella peruskoululinjalla. Monnilaisten kanssa tapaamme äidinkielen ja kirjallisuuden ryhmäkurssilla!