perjantai 22. elokuuta 2014

Lukuvuosi on startattu!

Monni-pilottiryhmän lukuvuosi startattiin käyntiin tällä viikolla. Oppilaille järjestettiin opintojen aloituksen tueksi opastusta sekä verkkoneuvotteluohjelman että Otavan Opiston verkko-oppimisympäristö Muikun käyttöön. Toki aikaa oli varattu myös ryhmäytymiselle ja tutustumiselle.

Myös varsinaiset opinnot käynnistyivät heti ensimmäisellä opiskeluviikolla. Monni-pilottiryhmän oppilailla on mahdollisuus opiskella verkkokursseja sekä ryhmäkurssimuotoisesti että itsenäisesti. Ryhmäkurssilla tarkoitetaan aikataulutettua ja ohjauttua verkkokurssia, jolla kurssin jäsenet etenevät suurin piirtein samaan tahtiin.  Ryhmäkurssilla järjestetään myös reaaliaikaisia opetustuokioita verkkoneuvotteluohjelman välityksellä. Osa tehtävistä tehdään myös esimerkiksi kurssin keskustelualueella yhdessä keskustellen.

Nonstop-kurssit ovat ryhmäkursseihin verrattuna hieman itsenäisempi opiskelumuoto, sillä nonstop-kursseille voi ilmoittautua milloin tahansa ja kurssilla voi edetä täysin omaan tahtiin. Vaikka nonstop-kurssi on ryhmäkurssiin verrattuna itsenäisempi opiskelumuoto, on myös nonstop-kurssilla aineenopettaja tukemassa oppimista ja kurssin etenemistä.

Otavan Opistolla on pitkä historia ilmiöpohjaisessa oppimisessa, joten mahdollisesti lukuvuoden aikana myös Monni-pilottiryhmän oppilaat tekevät osan opinnoistaan ilmiöpohjaisesti. Tarjolla olevat opiskelumuodot esitellään tarkemmin oheisella videolla.