tiistai 5. huhtikuuta 2016

Vanhemman ajatuksia MonnistaHeinä, Pino, Isä Ja Poika, Taivas, Siluetti
Kuva: Pixabay


Monnissa on opiskellut kuluvan lukuvuoden aikana yhdeksän yhdeksännen luokan ja neljä kahdeksannen luokan oppilasta. Koska syitä verkossa opiskelemiseen on monia, on erilaisia tuen polkuja sekä etä- ja lähiopetuksen yhdistelmiä yhtä monia. Pulmat lähikoulun käymisessä koskettavat koko perhettä ja ratkaisua hankalaan koulutilanteeseen haetaan usein läheltä ja kaukaa. Parhaimmillaan Monni on mahdollistanut opinnoissa etenemisen oman ikäluokan tahdissa ja turvannut mahdollisuuden saavuttaa päättötodistus yhdessä muiden kanssa.  Tässä on oppilaamme isän ajatuksia hankkeesta.

"Tyttäremme on opiskellut Monni-hankkeen oppilaana kuluneen lukuvuoden 8.luokalla. Ensi vuodelle toivomme kovasti, että hanke jatkuisi ja hänen peruskoulunsa voisi jatkua. Taustana Monniin hakemiselle on tytön sairastuminen alakoulussa home-ja sisäilmaongelmien vuoksi sekä vaikeaan astmaan että sisäilmasairauteen. Alakoulun viimeinen vuosi oli painajaismainen, kun hänen terveytensä romahti eikä hän pystynyt käymään koulua normaalisti. Yläkouluun siirtyessään toivoimme, että tyttäremme voisi opiskella kuten muutkin ikätoverit, mutta kyseisessä koulussa paljastui myös sisäilmaongelmia. Tämän seurauksena hän joutui kokeilemaan kaikki paikkakunnan yläkoulut, joka oli erittäin raskas prosessi sekä henkisesti että fyysisesti. Lopputuloksena oli, että kaikissa kotikaupunkimme yläkouluissa oli sellaisia  sisäilmaongelmia, ettei tytär voinut niissä olla. Tässä vaiheessa löysimme Monni-hankkeen, joka on ollut todellinen tyttäremme peruskoulun pelastus. Ilman tätä hanketta, hänen koulunkäyntinsä ei olisi ollut mahdollista, ainakaan tässä kaupungissa.


Monni on auttanut tyttäremme käymään koulua etäopetuksena ja taannut sen, että hän on voinut suorittaa oppivelvollisuuttaan. Valitettavasti hänen kaltaisiaan homekoulu-uhreja on maassamme paljon. Monen oikeus perusopetukseen on vaakalaudalla. Tästäkin syystä Monnin jatkuminen auttaisi syrjäytymisen vaarassa olevia nuoria opiskelemaan ja pääsemään osaksi yhteiskuntaa."

 

Jukka Törmänen