maanantai 7. syyskuuta 2015

Monni-tunnelmia  Tervehdys Monni-blogin lukijat. Olen aloittanut elokuun alussa Mikael-koulun ohjaavana opettajana ja samalla Monni-hankkeessa 8. luokkalaisten monnilaisten parissa. Olen tutustunut Otavan opiston verkko-opetukseen nyt vasta kunnolla ja olen vaikuttunut; hienoa työtä, joka mahdollistaa monenlaisten oppijoiden opiskelun niin perusopetuksessa kuin lukiossakin. 

Verkko-opettaminen on jossain määrin tuttua, mutta verkko-opetus livenä AdobeConnectin kautta on ollut minulle uutta. Tällä hetkellä osaan perustoiminnot, mutta lukuisien AC:n hienouksien hyödyntäminen on vielä alussa. Olen opetellut karsimaan ja entisestäänkin selkeyttämään opetettavia asioita, koska eteneminen verkossa on hitaampaa. Olen myös huomannut, että nettiopetus ja –opiskelu on intensiivistä ja vie tavallista enemmän voimia niin opettajalta kuin opiskelijoiltakin. Olen kuitenkin yllättynyt, kuinka tukikursseilla on päästy opiskelijoiden kanssa oikean oppitunnin tunnelmaan; vitsailtu, keksitty ja ihmetelty yhdessä.

Itselläni on vielä paljon opiskeltavaa AdobeConnect-yhteydestä, Muikku-verkosta ja Monnista ja verkko-opetuksesta. Innoissani ja iloissani olen kuitenkin tästä nykyaikaisesta mahdollisuudesta tarjota koulunkäyntiä ja opiskelua peruskoululaisille silloin, kun se ei syystä tai toisesta onnistu omassa koulussa. Tarvetta Monnille tuntuu olevan paljon. 

Syyskuisin terveisin, Tiina Pilbacka-Rönkä